Arendus- ja ärimudelid

Tänases blogis tahaksin rääkida sellistest asjadest nagu Arendus-ja ärimudelid, aga ka elavate näidetega rääkida, millistes firmades teatud mudeleid kasutatakse.

Täna alustan arendus Agile mudeliga, mis minu arvates kogub üha enam populaarsust mitte ainult väikeste või keskmise suurusega ettevõtete seas, kus selle lähenemine on kõige tõhusam, vaid ka suurkorporatsioonide seas.
Esiteks tahan teile öelda, mis on selle arendusmudeli peamine idee. Sõna Agile definitsioon inglise keeles on võime kiiresti ja lihtsalt liikuda ning kiiresti mõelda. Need sõnad kirjeldavad seda mudelit igal viisil. Ja nagu igal mudelil, on ka Agile'il teatud aspektid, millest see koosneb. 
Olen tuvastanud Agile'i metoodika 7 peamist aspekti:
  1. See peaks suurendama töötajate autoriteeti.
  2. Need põhinevad humanistlikul lähenemisel.
  3. Pakkuda tööd lühikeste tsüklitena.
  4. Nad kasutavad aktiivselt tagasisidet.
  5. Keskenduge meeskond klientide vajadustele ja eesmärkidele.
  6. Lihtsustada organisatsiooni struktuuri ja protsesse.
  7. Mitte lõppseisund, vaid pigem mõtte- ja eluviis.
Kõik need punktid kirjeldavad selgelt meetodeid, millest Agile järgib.
Nüüd tahaksin tuua näite, milles Agile firma on peamine mudelarenduse mudel.
Ja see näide on Microsoft.
Kui Microsoft jõudis oma buumi, oli suurim väljakutse, millega nad silmitsi seisid, tagasiside – nii töötajatelt kui ka kasutajatelt. See ilmnes eriti siis, kui nad 2007. aastal Microsoft Vista turule tõid. Pärast pikka uurimis- ja testimisperioodi hakkas juhtkond Agile'i töövoosse tutvustama. See oli mängu muutja, mis võimaldas neil igal nädalal värskendusi välja anda ja saada ka regulaarset tagasisidet.

Liigume nüüd edasi ärimudeli juurde ja täna räägime freemiumist. Freemium on ärimudel, mille põhiomaduseks on toote tasuta versiooni ja selle täisfunktsionaalse tasulise versiooni kooseksisteerimine. Ja kohe mõtlen Youtube muusikale, Google’i tootele. Youtube'il on rakendusest 2 versiooni. Esimene versioon on tasuta. Saate kasutada ka kõiki rakenduse funktsioone, kuid teatud piirangutega. Samuti on youtube muusikal tellimus, youtube premium. Ta omakorda jätab teid ilma igasugustest piirangutest, näiteks taustal muusika kuulamisest, reklaamide puudumisest ja paljust muust.

.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

IT juhtimine ja riskihaldus

Põnevad IT lahendused kolmest erinevast aastakümnest

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest