Uue ja traditsioonilisele meedia.

Internet sai alguse teadusliku, tehnilise, finants- ja tsiviliseeritud revolutsiooni osast. Kuid esialgu kavandati projekt täiesti turvaliseks meetodiks salastatud teabe edastamiseks. Teatud aja möödudes on Internetist saanud ülemaailmne virtuaalne arvutivõrk, mis võimaldab igaühel seda kasutada lõputute informatiivsete võimetega, teavet hankida ja edastada erinevatele kasutajatele.

Koos Internetiga ilmus mõiste „uus meedia”, mis oli uus viis Interneti kaudu teabe ja uudiste esitamiseks. Ajalehed on asendatud Interneti-hiiglastega, nagu sotsiaalsed võrgustikud, veebifoorumid ja veebiajakirjandus. Uus meedia hakkas oma mastaabi ja kasutusmugavuse tõttu kiiresti populaarsust koguma, kuid kas kõik on tõesti nii hea? Mõelgem nüüd välja.

Tahaksin alustada asjadega, mis uuel meedial on tavameediale positiivselt mõjutanud. Kõigepealt tahaksin öelda pideva infosisu kohta. Internetis ilmuvad uudised pidevalt, palju sagedamini kui televisioonis ja veelgi enam ajalehtedes. Inimene saab kohe teavet kogu maailmas toimuvate sündmuste kohta. Samuti saab inimene ise valida endale huvitava sisu ja mitte raisata aega artiklite lugemisele, mis pole talle huvitavad. Kolmas pluss on virtuaalse meedia pidev arendamine. Nad täiustavad oma veebilehte, oma rakendusi, mille tõttu kasutajate arv pidevalt kasvab. Tahaksin mainida ka tohutut valikut teemasid igale maitsele ja uskumatut ligipääsetavust. Kodust lahkumata saab oma lemmik uudisteportaali minnes lugeda palju huvitavaid artikleid igale maitsele, millega traditsiooniline meedia kiidelda ei saa.

Kahjuks on koos tavameediale positiivse mõjuga ka negatiivseid. Kõigepealt tahaksin öelda teabe usaldusväärsuse puudumise kohta. Teavet on nüüd raskem kontrollida ja ka Internetis on palju erinevaid pseudo- või ostetud uudiseid. Internetis ei saa olla kindel, kas teave on tõene või mitte. Seetõttu on suhtumine meediasse üldiselt muutunud umbusaldavaks. Teine miinus, mille tahaksin lisada, on propaganda. Uudised võivad kasutajatele otsest survet avaldada, mis raskendab teabe objektiivset hindamist. Samuti tahaksin uudise kvaliteedi omistada miinusele. Kvaliteet on oluliselt langenud tänu sellele, et inimesi huvitavad rohkem skandaalid ja aistingud kui objektiivsed uudised. Ja uus meedia, tänu oma skaleerimisele, risustas selle sisuga kogu Interneti.

Kokkuvõtteks tahaksin öelda, et uus meedia mõjutas tugevalt nii tavameediasse kui ka suhtumisse sellesse. Sellel on suur plusside ja miinuste loend, kuid see sõltub ainult meist, kuidas me neid muudatusi kasutame.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

IT juhtimine ja riskihaldus

Põnevad IT lahendused kolmest erinevast aastakümnest

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest