IT juhtimine ja riskihaldus

Iga ettevõte peidab endas ühtviisi edukat juhti. Kuid samal ajal võivad lähenemised ettevõtte arengule olla kõigil juhtidel erinevad. Tänases blogis mina tahaksin rääkida kahest täiesti erinevast juhist, erinevate lähenemiste ja lahendustega - Google'i tegevjuhtist Sundara Pichai’sr ja kuulsast Apple'i asutajast Steve Jobs’ist.


Sundar Pichai - juht, teavitaja


Mõned Google'i töötajad kirjeldavad teda kui hoolikat, tarka ja hoolivat juhti. Sundara Pichai on üks neist tegevjuhtidest, kelle juhtimisstiil põhineb suhtlemisel ja hästi tehtud analüütilisel tööl. Sundar Pichai jõudmisega Google’i juhtkonna koosseissu langes tema õlgadele tohutul hulgal kiiret sekkumist nõudvaid probleeme ning paljud inimesed hakkasid teda kritiseerima meelevaldse ettevaatlikkuse eest otsuste tegemisel.

Sundar Pichai ettevõtte juhtimispoliitikat iseloomustab liigne ettevaatlikkus, mis tekitab kohati tunde, et niimoodi mängib ta turvaliselt ja püüab leida põhjust äraütlemiseks.



Steve jobs juht, arengumootor, ülemus

Kui rääkida Steve Jobs’ist, siis tema lähenemine juhtimisele on põhimõtteliselt teistsugune.  Kui Sundar Pichai eelistab koostööd teha, siis mina nimetaksin Steve Jobs’i stiili diktaatorlikuks.  Paljud tema juhitud töötajad kartsid teha vigu, kuna ta oli tulihingeline perfektsionist ja nõudis, et töötajad teeksid oma tööd ideaalselt.  Samuti Steve Jobsi võimalikult täpseks kirjeldamiseks mainin tema fraasi, miss ta ütles Stanfordi ülikoolis peetud kõnes - "Jää näljaseks, jää lolliks". Steve Jobs oli selline inimene.  "Näljasena olles" – ta polnud kunagi rahul sellega, mis tal elus oli, püüdes midagi paremat teha.  See on ehk parim uuenduslikkuse määratlus.  Ja "lollina" - ta püüdis midagi uut õppida.


Juhtide töö on äärmiselt raske, kuna nad on sageli kogu ettevõtte nägu ja nende tegude põhjal kujundatakse arvamus ettevõttest kui tervikust.  Kuid nad on kõik täiesti erinevad inimesed, kellel on oma harjumused ja isiksused.  Ometi on neil kõigil üks ühine eesmärk – nende ettevõtete edu.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Põnevad IT lahendused kolmest erinevast aastakümnest

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest