Teistmoodi IT

Nutiseadmeteta maailm pole meie kõigi jaoks enam võimalik. Kasutame iga päev nutitelefone, tahvelarvuteid, nutikellasid ja palju muud. Kahjuks võib funktsioonihäiretega inimestel nende kasutamine olla problemaatiline. Selleks loovad ettevõtted ligipääsetavuse näol erinevaid lahendusi, mis annavad puuetega inimestele võimaluse seadmeid täisväärtuslikult kasutada. Tänases blogis tahaksin teile rääkida ühest sellisest Apple’i loodud ligipääsetusest – liikumispuudega inimestele mõeldud AssistiveTouch

AssistiveTouch

AssistiveTouch on watchOS-i (õunakellade) jaoks loodud tehnoloogia, mis võimaldab ülajäseme puudega kasutajatel nautida Apple Watchi eeliseid ilma ekraani või juhtnuppe puudutamata. See kasutab sisseehitatud liikumisandureid, nagu kiirendusmõõtur ja güroskoop, aga ka optiline südame löögisageduse andur ja seadmes masinõpe. Apple Watch suudab tuvastada peeneid erinevusi lihaste liikumises ja kõõluste aktiivsuses, võimaldades kasutajatel liigutada kursorit kuvada mitmete käeliigutuste abil, näiteks sõrmede kokku surumine või lahti tõmbamine. Sama oluline on see, et Apple Watchi AssistiveTouch võimaldab erinevate jäsemetega klientidel hõlpsamini sissetulevatele kõnedele vastata, juhtida ekraanil kuvatavat liikumiskursorit ning pääseda juurde teavituskeskusele, juhtimiskeskusele ja muule.

Praktikas on sellisel viisil kella kasutamine väga mugav ja intuitiivne. Seega, kui teil on ülakehaga probleeme, on võimalus oma õunakella täielikult kasutada.

Tahaksin selle kõik kokku võtta. On tõesti suurepärane, et ettevõtted hoolitsevad inimeste eest, kellel on kõrvalekalded, sest igaüks meist väärib paremat elu. Loodan, et lähitulevikus jõuab ligipääsetavuse areng sellisele tasemele, et maailm on mistahes häiretega inimeste jaoks sama mugav ja lihtne kui tervetel.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

IT juhtimine ja riskihaldus

Põnevad IT lahendused kolmest erinevast aastakümnest

Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest